Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Bronze
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    689
    Post Thanks / Like

    Default Telephone lines to UK today

    I need to make a call to the UK. After failing to reach the number I need, I tried other UK numbers without success. All of which I had saved on my phone and have never had problems with before. My phone is working fine for calls within the DR.

    Is it possible the international link is down? How can I check this?

  2. #2
    Silver
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    2,017
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by london777 View Post
    I need to make a call to the UK. After failing to reach the number I need, I tried other UK numbers without success. All of which I had saved on my phone and have never had problems with before. My phone is working fine for calls within the DR.

    Is it possible the international link is down? How can I check this?
    Try to make the call using a diferent Dominican phone provider, if you are using Orange make a call from Claro's Number or VIVA's number. If you have the same problem maybe the international circuits that connect with UK are having problems. If you can make the call using another provider and the problem presist with your current provider then the problem is not from UK. the problem is with your local company here.

  3. Likes london777 liked this post
  4. #3
    Silver
    Join Date
    May 2004
    Posts
    2,745
    Post Thanks / Like

    Default

    Have you tried calling from another phone?

  5. Likes london777 liked this post
  6. #4
    Bronze
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    1,141
    Post Thanks / Like

    Default

    I guess make sure your international plan has not expired. Is your UK friend on whatsapp? I have good success calling
    internationally with this app. Sometimes there is a little delay feedback, sometimes not.

  7. #5
    Bronze
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    829
    Post Thanks / Like

    Default

    I have been on the phone all morning to various UK numbers. I am based in Santiago. I am using a VOIP connection based in Ireland

  8. #6
    Moderator - Ladies Only & North West
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    5,349
    Post Thanks / Like

    Default

    Claro will not allow you to call UK with prepaid minutes - depending on your plan. You have to buy a card to top up the minutes.

    Matilda

  9. #7
    Platinum
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    21,060
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by KyleMackey View Post
    I guess make sure your international plan has not expired. Is your UK friend on whatsapp? I have good success calling
    internationally with this app. Sometimes there is a little delay feedback, sometimes not.
    Watch your data on WhatsApp.

    Skype and WhatsApp are the the two largest data gobblers.

  10. #8
    Bronze
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    1,141
    Post Thanks / Like

    Default

    Quote Originally Posted by william webster View Post
    Watch your data on WhatsApp.

    Skype and WhatsApp are the the two largest data gobblers.
    When making calls on whatsapp 99% of the time on wifi, and with skype only video via my laptop.
    Thanks for the thought though. I use a USA discount carrier and it is an excellent plan.

  11. #9
    Platinum
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    21,060
    Post Thanks / Like

    Default

    Sure, but here (RD) I have a specified amount of data... not unlimited... so I get nabbed.
    Can run out of data.

    We never use the SKYPE video b/c our connection is too weak.

    I forget how many Gigas I get.... But I blew it last month.

  12. #10
    Bronze
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    689
    Post Thanks / Like

    Default

    Thanks to everyone who replied.

    Never really solved the mystery but I have moved on.

    After failing to make calls to various UK numbers on Friday, I went to Claro's office on Monday. Was seen very quickly. The days of standing in line for an hour to be attended to seem to have passed.

    The advisor quickly established that my ability to make long-distance calls had been "unchecked" in their computer system. She was unable to say why. She "fixed" it and said I would be able to ring abroad within half hour.

    Too late to call (because of the time difference) so I tried again today (Tues). Still no joy, but was able to get through immediately using my wife's Orange cellphone, so panic over.

    Went to Claro office again today. Same advisor now told me that the reason was that I had run out of credit. I pay around 450 pesos a month on a plan and have only made a few local calls (I checked on my register to make sure my wife had not used my phone). So that was impossible. She also told me that I had topped up my account by 100 pesos today. Nope! It is years since I last bought minutes other than my plan.

    So obviously they do not have a clue. Tried to cancel my contract but there would be a cancellation charge of 1400 pesos, so I will wait until my contract expires in three months.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •